Følg oss på Instagram: vestfold_dolahest

søndag 18. mars 2018

Skogdag i knallsol!

Skogshestdagen vår i Melsom vgs sine skoger kunne ikke blitt bedre. Blå himmel, nydelig sol og kun noen få minusgrader. En helt perfekt setting (etter at enkelte av oss som hadde tolket værmeldingen som mye kaldere hadde fått skrelt av oss noen plagg). Da gjorde det ingenting at våren foreløpig glimrer med sitt fravær!

7 hester møtte opp. Det var veldig bra, med tanke på at mange medlemmer var på kjørekurs samme helg! Det ble 4 dølahester, 1 kaldblods, 1 fjording og 1 gypsy cob. Det var fordelt på godt drevne skogshester og helt ferske unghester. Foreningen Arbeidshesten, som vi samarbeidet med, stilte med kunnskaprike Arild Thon og Kai Jack Eckdal Thon. Morten Tallaksen, som også er skogbrukslærer på Melsom, hadde sørget for greit med tømmer så hest og folk skulle få jobbe litt.

Bastøy fengsel stilte med to dølahester, dyktige hester som tydelig hadde gjort dette tidligere.

Mens vi andre jobbet, ble det tent bål slik at vi kunne kose oss med grillmat etterpå. For oss som var aktive i løssnøen, var ikke behovet for å varme oss spesielt stort. Men det kan nok være at endel av tilskuerne som kom for å se på oss, var glad for varmetilbudet...

Ristvedt Linnea (e. Moprins u. Ristvedt Maja) var den mest urutinerte hesten denne dagen og som fortsatt ikke er ferdig innkjørt. Men debut som skogshest fikk hun (hun er godt grunntrent), og når hun først forsto at hun ikke satt fast så fort hun kjente motstand, gikk det veldig bra!

Både Gry og Eldblesen (e. Elstad Blesen u.Eldfrøkna) var også helt ferske på dette, men kom godt inn i det utover dagen.

Enda et ferskt team var Bjørn og Luna. Det bød heller ikke på problemer dem og flere stokker kom seg ut av skogen.

Bastøygutten (e. Spjotums Rusken - u. Uppheims Ronja), den andre hesten fra Bastøy.

Kjell Roar Hansen og Bastøygutten var blant de som fikk med seg mest tømmer ut av skogen. Dette var ikke deres første arbeidsdag i skogen, det var helt tydelig. Til daglig jobber Kjell Roar på Bastøy fengsel, med hestene som brukes der ute.

Til lunsj var dette litt av tømmeret som var trukket ut. Haugen ble større utover, i tillegg til en annen haug for bjørk.

Etterhvert fikk Linnea testet ut flere og flere småstokker og avsluttet med en granstokk med grei størrelse på.

Tre år gamle Nes Ninja var yngste hesten, med sine 3 år. Hun er kjørt litt med, men trekking av tømmer har hun ikke gjort før. Det bød ikke på noe problem og eier Lena fikk mersmak for tømmerkjøring.

Kaldblodsen Eddie, sammen med Jack og Elsie, sto for en veldig stor andel av tømmeret som ble trukket ut.

Det er fortsatt litt tømmer som ligger igjen, så kanskje blir det flere muligheter? Det gjør det også i Hvttingfoss, fortsatt nedsnødd tømmer. som var gjort klart til den første skogdagen vi måtte avlyse. Så om dette er noe du har lyst til, så skal du ikke se bort ifra at du får vært med du også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Mest leste